Cool Blue Outer Glow Pointer

Friday, September 10

Belacan Lan Pet Pet - Stokis Sungai Petani - Warung Simpor Utara

 Assalamualaikum... Sekarang Warung Simpor Utara menjadi stokis bagi produk Belacan Premium Lan Pet Pet di Kawasan Sungai Petani... Sesapa nak apply jadi Ejen & Dropship boleh PM saya. Atau membeli secara online di NurC Shop #BMF melalui shopee! Postage RM4.60 sahaja! Pembelian melalui shopee akan menerima Freegift dari saya! 

Klik Sini

Untuk pick up boleh google map : Warung Simpor Utara


Wednesday, September 1

Gift Box for Girls 💕

 Assalamualaikum & Happy September!

Bertapa cepatnya masa berlalu kan? Apa pun stay safe, stay healthy, kita jaga kita, amalkan S.O.P, sentiasa bawa sanitizer! Jangan anti-vaksin! Semua nak bergerak holiday sana sini, rentas daerah, negeri & negara! Apa pun just follow the flow... Yang baik untuk kita, kita ikut je... Yang tak elok kita sama² tegur! Okay? Hehehe

Okay done opening! Now nak promot GiftBox Fareha untuk Girls & Ladies! Harga Super Budget! 🥰💕 Khas dari NurC Shop! #BMF .... Boleh pilih tudung yang masih available kat shop! Lps tu check out & Leave message nak tudung design mana...🥰 


Saturday, August 21

Perdana Menteri yang ke9... Tahniah!

 Assalamualaikum... rasanya masih belum terlambat nak ucapkan Tahniah kat Datuk Ismail Sabri ayah kepada Dafi sebab terpilih menjadi Perdana Menteri yang ke 9!! Apapunnn i just follow the flow.... Kita tengok je lah apa yang berubah selepas ni.... Tapi dalam kita sedar atau tak, ada juga orang yang masih tak puas hati... hahaha... Bagi la PM macam mana pun, baik ka, jahat ka, adil ka, tak adil ka, resis ka.... mesti ada saja yang tak suka... 😅😅


#PMke9 #AyahDafi #AbahBaru #Ogos21


Wednesday, August 18

Popcat Viral 🤣

 Terjebak jugak ngan benda nihhh... Hahaha... Nak cepat letak 5 jari atas screen serentak... Haa banyak sikit... 🤣🤣 Bleh kremmm oooo... Hahahaha 😆😆😆 Guna pc bleh rosak keyboard 🤭🤭🤭....

kalau versi islamic : Sekali tekan selawat Subhanallah, Walhamdulillah, Wala Ilaha Illallah, Wallahu Akbar... Sekurangnya dapat jgk pahala kan... Hehehe 😌😉

Untuk kurangkan kebosanan seharian kena kurung dalam rumah sepanjang pendamik covid19... NEGARA yang paling banyak tu, mesti ramai tengah bosan kan...😅😅

Monday, August 16

Dalam Perpecahan Orang Melayu Islam, Orang Kafir ambil kesempatan...

 Assalamualaikum... Hari ni sekadar berkongsi apa yang kurang puas hati dengan isu semasa negara... ya sedangkan negara masih dalam pandamik covid19, masih ada orang melayu kita masih pentingkan diri sendiri & menyalahkan antara satu sama lain, tak pernah bersyukur dan berpecah belah, sedang kita berpecah belah menjadi berpuak-puak, ada pihak sedang bertepuk tangan & tersenyum melihat orang melayu lemah & saling bergaduh sebab tak sefahaman... Orang Non-Muslim mungkin boleh hidup selesa dibawah pentadbiran Islam TAPI boleh ka orang Islam hidup selesa dibawah pentadbiran BUKAN Islam?

Bodoh kan cara orang kita berfikir? Nak sangat pentingkan diri sendiri demi jawatan sampai sanggup berpecah belah & membuatkan Melayu Islam tu lemah & bagi orang kafir kesempatan & peluang....

Bantuan dah bagi, Nak KWSP dah luluskan 2X (i-sinar , i-citra), GPK, BSH, BPN.... Nak juga angkat pemimpin yang korap!! haaa Melayu ooo Melayu... bila orang cakap bodoh marah.... tapi tak sedar-sedar diri... hahahaha... malu pulak aku ngaku diri orang Melayu!! Sekurang-kurangnya aku Islam & aku nak orang Islam yang memerintah!! Sekurang-kurangnya agama Islam terbela dan tak ada isu kutuk-kutuk agama Islam, persenda Nabi & Kitab Al-Quran lepas ni...

Ya Allah selamatkan Malaysia dari tangan-tangan yang Zalim...