Cool Blue Outer Glow Pointer

Friday, October 15

Jom Tambah Follower Shopee!!

 Assalamualaikum & Salam Sejahtera semua!! Yang baru join Shopee saler mesti tertanya2 macam mana nak naikan follower kat shopee kan? Shopee lain sikit dari facebook, instagram, blogger & twitter... Kalau follower hantu yang follow, sales tak dapat pun... kalau follower shopee kita tu dikalangan saler & buyer yang betul2 aktif baru sales & rating shopee kita akan meningkat.... Kalau nak promot kedai boleh join group Geng Shopee Saler kat Facebook... Create Post macam ni


Tunggu respon daripada group member... mungkin ada yang akan like, comment & follow shopee kita... Sabar memang kena lah... Kita buat apa pun ambil masa....  Bila ada yang dah repon tu kita kena lah follow shopee member lain juga... Baru adil kan... Jangan kita beriya nak orang follow, tapi kita tidak..


Yang dah follow kita boleh like @ comment "Done Follow!😄", sekurang-kurangnya member tu dah tau kita dah follow shopee dia 😊 Apapun.... Jom sama-sama tambah follower shopee yang aktif & sihat InsyaAllah.... Semoga Bermanfaat....

Senarai Group facebook :

Mungkin ada banyak lagi... tapi dua ni je jadi pilihan saya... 😅 Jangan lupa follow shopee saya! https://shopee.com.my/husnamichi Terima Kasih.

Friday, September 10

Belacan Lan Pet Pet - Stokis Sungai Petani - Warung Simpor Utara

 Assalamualaikum... Sekarang Warung Simpor Utara menjadi stokis bagi produk Belacan Premium Lan Pet Pet di Kawasan Sungai Petani... Sesapa nak apply jadi Ejen & Dropship boleh PM saya. Atau membeli secara online di NurC Shop #BMF melalui shopee! Postage RM4.60 sahaja! Pembelian melalui shopee akan menerima Freegift dari saya! 

Klik Sini

Untuk pick up boleh google map : Warung Simpor Utara


Wednesday, September 1

Gift Box for Girls 💕

 Assalamualaikum & Happy September!

Bertapa cepatnya masa berlalu kan? Apa pun stay safe, stay healthy, kita jaga kita, amalkan S.O.P, sentiasa bawa sanitizer! Jangan anti-vaksin! Semua nak bergerak holiday sana sini, rentas daerah, negeri & negara! Apa pun just follow the flow... Yang baik untuk kita, kita ikut je... Yang tak elok kita sama² tegur! Okay? Hehehe

Okay done opening! Now nak promot GiftBox Fareha untuk Girls & Ladies! Harga Super Budget! 🥰💕 Khas dari NurC Shop! #BMF .... Boleh pilih tudung yang masih available kat shop! Lps tu check out & Leave message nak tudung design mana...🥰 


Saturday, August 21

Perdana Menteri yang ke9... Tahniah!

 Assalamualaikum... rasanya masih belum terlambat nak ucapkan Tahniah kat Datuk Ismail Sabri ayah kepada Dafi sebab terpilih menjadi Perdana Menteri yang ke 9!! Apapunnn i just follow the flow.... Kita tengok je lah apa yang berubah selepas ni.... Tapi dalam kita sedar atau tak, ada juga orang yang masih tak puas hati... hahaha... Bagi la PM macam mana pun, baik ka, jahat ka, adil ka, tak adil ka, resis ka.... mesti ada saja yang tak suka... 😅😅


#PMke9 #AyahDafi #AbahBaru #Ogos21


Wednesday, August 18

Popcat Viral 🤣

 Terjebak jugak ngan benda nihhh... Hahaha... Nak cepat letak 5 jari atas screen serentak... Haa banyak sikit... 🤣🤣 Bleh kremmm oooo... Hahahaha 😆😆😆 Guna pc bleh rosak keyboard 🤭🤭🤭....

kalau versi islamic : Sekali tekan selawat Subhanallah, Walhamdulillah, Wala Ilaha Illallah, Wallahu Akbar... Sekurangnya dapat jgk pahala kan... Hehehe 😌😉

Untuk kurangkan kebosanan seharian kena kurung dalam rumah sepanjang pendamik covid19... NEGARA yang paling banyak tu, mesti ramai tengah bosan kan...😅😅

Monday, August 16

Dalam Perpecahan Orang Melayu Islam, Orang Kafir ambil kesempatan...

 Assalamualaikum... Hari ni sekadar berkongsi apa yang kurang puas hati dengan isu semasa negara... ya sedangkan negara masih dalam pandamik covid19, masih ada orang melayu kita masih pentingkan diri sendiri & menyalahkan antara satu sama lain, tak pernah bersyukur dan berpecah belah, sedang kita berpecah belah menjadi berpuak-puak, ada pihak sedang bertepuk tangan & tersenyum melihat orang melayu lemah & saling bergaduh sebab tak sefahaman... Orang Non-Muslim mungkin boleh hidup selesa dibawah pentadbiran Islam TAPI boleh ka orang Islam hidup selesa dibawah pentadbiran BUKAN Islam?

Bodoh kan cara orang kita berfikir? Nak sangat pentingkan diri sendiri demi jawatan sampai sanggup berpecah belah & membuatkan Melayu Islam tu lemah & bagi orang kafir kesempatan & peluang....

Bantuan dah bagi, Nak KWSP dah luluskan 2X (i-sinar , i-citra), GPK, BSH, BPN.... Nak juga angkat pemimpin yang korap!! haaa Melayu ooo Melayu... bila orang cakap bodoh marah.... tapi tak sedar-sedar diri... hahahaha... malu pulak aku ngaku diri orang Melayu!! Sekurang-kurangnya aku Islam & aku nak orang Islam yang memerintah!! Sekurang-kurangnya agama Islam terbela dan tak ada isu kutuk-kutuk agama Islam, persenda Nabi & Kitab Al-Quran lepas ni...

Ya Allah selamatkan Malaysia dari tangan-tangan yang Zalim...

Tuesday, July 20

Salam Aidil Adha 2021

 Assalamualaikum... Selamat Hari Raya Aidil Adha kepada semua kawan², saudara mara, follower² dan lain-lain...

Jaga diri, jaga S.O.P, Stay safe!!



Tuesday, July 13

Tudung Fareha Chanella 4.0 is Coming!!

 

Assalamualaikum....

Pengumuman untuk peminat Tudung Fareha versi Cotton!!
Fareha Chanella 4.0 akan release 15hb July 2021,
hari Khamis pukul 9.00 malam. Tiga teaser dah keluar....



Sunday, June 20

Cara Order kat Tapau Food!! Mudah & Cepat!

 Assalamualaikum & Selamat Malam... Nak share sikit, semoga bermanfaat!!


Credit to : Warung Simpor Utara & Tapau Food !!





Tuesday, June 1

FAREHA BAK SE 9.0

 Assalamualaikum... Hari ni, Jam 12.00 tghari release Tudung bawal Fareha Bak Se 9.0, dengan 10 design yang canti-cantik... Ye tahu ramai dah tak sabar nak grab our new collection Bak Se 9.0 ni kan? Okay sekarang cepat grab sebelum Sold Out 😌 Once sold out takde restock dah.🥰🥰


✅ MATERIAL CHIFFON KOREAN  PREMIUM 

✅ BIDANG 45 

✅ CUSTOM MADE DESIGN 

✅ ADA SIGNATURE FAREHA DITUDUNG

✅ HARGA MAMPU MILIK 

✅ JAHITAN KELIM YANG KEMAS




Monday, May 31

Al-Kisah mula-mula join Fareha Bak SE & Pemergian Top Master #TeamPakJerung

 Assalamualaikum... Al-kisahnya... 31 hb Januari 2021, ada mesej seorang Top Master Ejen Fareha untuk join jadi DS under dia, alhamdulillah pendaftar semua berjalan lancar... 8 Feb 2021 keluar Fareha Bak Se 6.0, 1st time jadi dropship Tudung, Alhamdulillah rezeki jualan laris mcm goreng pisang... 25 hb Feb 2021 sign surat jadi Ejen Siver Fareha... Start keluaran Fareha Bak Se 7.0, start jual Fareha sebagai Ejen Silver!! Hari ni... 31hb 05 2021, Top Master Ejen Fareha Mohamad Akmal Bin Zainol dah kembali ke rahmatullah disebabkan positif covid-19... Semoga dia ditempatkan dikalangan orang-orang beriman... Masih muda, baik orangnya, kalau beli tudung di mulut terima kasih saja... Semoga Allah permudahkan urusan keluarga dia... Al-Fatihah.... InsyaAllah kami Ejen2 Silver bawah Akmal Legacy akan teruskan... Terima kasih selama ini layan karenah kami yang banyak tanya, banyak songeh... melawak lebih kurang... Akak halalkan apa yang dah lepas2 antara Akak dan Akmal... Cuma ada hal yang belum selesai, nanti akak akan selesaikan ngan family Akmal... Semoga tenang di sana adik...



Al-Fatihah... Akmal Legacy #TeamPakJerung

Saturday, May 22

Headband & Half Inner Tudung Borong

 Assalamualaikum... Sesiapa ingin menjual Half inner tudung @ headband boleh pm saya melalui whatsapp 0174977264... Kalau nak order sample boleh klik link SINI...





🌟🌟 HALF INNER TUDUNG 🌟🌟

✓ Kain lembut

✓ Boleh meregang

✓ Sesuai dipakai bersama shawl & tudung lain

✓ Serap peluh

✓ Selesa dipakai

✓ Sesuai dipakai semasa bersukan

Sunday, May 16

Selamat Hari Guru 2021

 Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru dan pensyarah-pensyarah yang pernah mendidik saya. Jasamu dikenang... Terima Kasih atas berkat pendidikan yang telah diberikan.... Alhamdulillah...

Selamat Hari Raya 2021 #PKP3.0

 Assalamualaikum... Masih belum terlambat untuk ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfiti, maaf zahir & batin... Salam PKP 3.0... Tahun ke2 Beraya tanpa kedatangan tetamu.... Mungkin ada hikmah disebalik wabak yang Allah turunkan... #kitajagakita #patuhiSOP

Sunday, April 25

Takdir Yang Tertulis Telegram HQ

TAKDIR YANG TERTULIS

SINOPSIS

Drama ini mengisahkan tentang Juweta, Ruhila, Azlan dan Ean yang merupakan rakan antara satu sama lain di universiti. Perkenalan mereka menjadi huru hara apabila dicabar dengan kesetiaan dan kepercayaan.

Ketika di zaman universiti, Azlan menyimpan perasaan terhadap Ruhila sedangkan Juweta minat terhadap Azlan. Tanpa mengetahui sebenarnya Ruhila adalah kekasih Ean.

Juweta dan Azlan mendirikan rumah tangga walaupun dalam hati Azlan hanyalah Ruhila. Hubungan mereka sentiasa mempunyai masalah rumah tangga sehinggakan di pejabat turut rasa ketegangan.

 

SENARAI PELAKON
Nazim Othman sebagai Azlan
Nad Zainal sebagai Juweta
Elvina Mohamad sebagai Ruhila
Didie Alias sebagai Che Salmah
Alvin Chong sebagai Ean
Isaac Iman sebagai Mika
Muaz Fitri Maslan sebagai Hakim
Uchee Fukada sebagai Kak Jo
Iman Suhana sebagai Ruzita

 

LAGU TEMA
Karma – Kaka Azraff ft. Jaz Hayat
Kendati – Amylea
Cinta Denganmu – Aisha Retno
Putus – Vanessa Reynauld


Saturday, January 30

Drying Clips [Pengepit Baju] Ready Stock

 Drying Clips [Pengepit Baju]

Stainless Steel Kemas & Mudah Digunakan Tahan Lama (Tahan Cuaca) Random Color Berat : 107 gram per pack 1 pack = 10pcs




Friday, January 29

Korean Hanger

 Korean Hanger [Shawl & Towel Hanger] Stainless Steel

Boleh digunakan untung mengantung tudung/seluar/tuala/shawl & lain-lain.
Mudah digunakan bagi menjimatkan ruang untuk mengantung pakaian.
Mempunyai 2 warna pilihan iaitu Hitam & Putih
Saiz : 36 x 36 cm Berat : 450g


Terus ke shopee


Friday, January 22

New Year 2021 !! dah nak habis bulan pun...hehe

 Assalamualaikum... 

Alhamdulillah NurC Enterprise @ NurC shop!! dah berjaya register dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) awal bulan Januari 2021... Banyak lagi produk saya akan update kat shopee NurC shop lepas ni, sekarang ni lah masa sesuai untuk work from home!! hehe lebih banyak masa bersama family tersayang... Setelah sekian lama bekerja dengan orang, tahun ni nekad nak push business sendiri pulak.

Terima Kasih family, orang terdekat dihati, sahabat, cikgu, regular customer yang sokong!! Semangat ni sentiasa berkobar²! Memang ada naik turun bila dah buat business sendiri ni, InsyaAllah rezeki Allah yang tetapkan bukan manusia... "Don't be afraid to give up the good to go for the great"...

Semoga semua berjalan lancar...

https://shopee.com.my/husnamichi