Cool Blue Outer Glow Pointer

Wednesday, July 31

Sticker Wedding

Wedding Sticker... Special for my customer... hehehe 



Selamat Pengantin Baru ye!!



Tampal Poster Hari ni....

Letih lak rasa jadi blog walker..... Apapun Cool!! yeah!!


Tuesday, July 30

Monday, July 29

Ada Mu - Najwa Latif

Lagu 1st Najwa Latif yang saya minat sangat berbanding lagu-lagu dia yang lain....
suka sangat lagu yang berunsurkan ke Tuhanan... 


Nak dengar lagu ni.... View video di bawah atau search sendiri kat youtube... hahaha 




Luahan Sang Pencinta

Saya Okay... Jangan Risau.... 


Back to Normal Life

Aku akan lepaskan semua benda-benda yang bermasalah dalam hidup aku....




Sunday, July 28

KuFi Part 3

Ucapkan Bismillahirrahmanirrahim sebelum melakukan sesuatu pekara... Supaya kira sentiasa berada di dalam perlindungan Allah... 

Motivasi Hati Part 2

Yang dah pergi... Biarkan dia pergi... Kalau benar dia jodoh mu... Mungkin dia akan kembali... Kerana jodoh itu rahsia Allah s.w.t... 

KuFi Part 2

Astaghfirullah Al-Adzim


Kalau teringatkan dengan apa yang dah jadi dalam hidup saya sebelum ni.... tak henti-henti mulut ni lafazkan Astaghfirullah... Ya Allah, aku tahu setiap perancangan yang engkau aturkan kepada aku, ada hikmah di sebaliknya... aku akan sentiasa reda dengan apa yang telah berlaku...

Saturday, July 27

Hurt Design


Allah,Only YOU know how i feel now... 

KuFi Part 1

Design Caligraphy Kufi... 



Ketenangan Hati Dr. Asri

Sayu je hati ni bila dengar.... -_- Walaupun video ni dah lama diuploadkan kat youtube.... apakata saya flash back balik.... 


Pengubat Hati

Senyumlah walaupun hati sedang bersedih.... 


Zikir Penenang Hati.... Video ni diambil dari youtube...akan datang saya akan upload video yang dihasilkan oleh saya sendiri... InsyaAllah... :-) sama-sama la kita nantikan yea...


Surat Untuk Kamu.....

Ayat ni mungkin sesuai untuk kamu..... *Nama sebenar dirahsiakan..... Mungkin kamu telah berjaya mencuri hati ini pada mulanya dengan pembohongan....telah saya maafkan.... Setelah diberi peluang... kamu abaikan saya.... Maaf jika tiba-tiba saya diam dan lenyap dari hidup kamu.... itu bermaksud saya betul-betul kecewa dengan sikap kamu.... Tiada peluang ke 3 dah seterusnya..... Apa yang ada dihati saya hanya Allah yang lebih tahu...... 



Pengubat Kesunyian

Ingatlah Allah setiap kali kita melakukan sesuatu pekara...supaya tidak tersasar ke landasan yang salah... InsyaAllah.... Kita tidak kesorangan.... Allah sentiasa bersama kita dalam apa jua keadaan..... Cintakan manusia kita sering disakiti... Jika cintakan Allah, kita akan dapat rasai nikmatnya yang tidak putus-putus....


Motivasi Hati Part 1

Ucaplah Alhamdulillah.... Sentiasa bersyukur dengan apa yang telah Allah berikan kepada kita....supaya kita tidak pernah lupa dengan nikmat yang kita nikmati sekarang.... InsyaAllah.... 


Syahadah Kufi

Assalamualaikum.... hari ni tetiba je terdetik kat hati ni nak wat islamic calligraphy....
dari hasil carian.... Kalimah Syahadah khad kufi.... saya just reNew design...
kalau ada kesalahan tegur-tegur lah ye....


Sekiranya ada yang berminat vector ini.... atau ada sebarang pertanyaan emailkan ke husna7264@yahoo.com

Friday, July 26

Cute Girl

Cute Girl in .cdr & .ai

Ramadhan 1434H

Tracing Khad.... sabar je la.... 


Sarimah Signature Series Logo

Sarimah Signature Series Tracing Logo (Vector)


Vector logo dalam format .cdr & .ai

Salam Ramadhan 1434H

Salam Ramadhan yang ke 17..... dah hampir nak terbengkalai blog nih... lambat update...hehe
almaklumlah admin sibuk....kekeke.....apa pun enjoy!! haha


We have Allah

Design...design....my job is designer....hehe 


Wednesday, July 3

Ya HaNana - Bertapa Beruntungnya Kami





ya hana na
Betapa Beruntungnya Kami 

ظَهَرَ الدِّينُ المُؤَيَّد بِظُهُورِالنَّبِى اَحمَد
dzoharoddiinul muayyad bidzhuhuurin nabi ahmad 
Telah muncul agama yang didukung, dengan munculnya sang Nabi Ahmad

يَا هَنَانَــــــــا بِمُحَمَّد ذَلِكَ الفَضلُ مِنَ الله
ya hana na bimuhammad dzalikal fadhlu minallah
Betapa beruntungnya kami dengan Muhammad (Saw), itulah anugerah daripada Allah SWT

يَا هَنَانَا
ya hana na
Betapa Beruntungnya Kami 

خُصَّ بِالسَّبعِ المَثَانِى وَحَوى لُطفَ المَعَأنِى
khusho bissab’il matsani wa hawa luthfal ma’ani
Diistimewakan dengan as-Sab’ul Matsany (al-Fatihah), penghimpun rahsia bagi setiap makna

مَالَهُ فِى الخَلقِ ثَانِى وَعَلَيهِ اَنزَلَ الله
ma lahu fil kholqi tsani wa a’laihi anzalallah
Tidak ada yang senilai dengannya, dan Allah mewahyukan kepadanya (Muhammad SAW)

يَا هَنَانَا
ya hana na
Betapa Beruntungnya Kami 

مِن مَكَّةٍ لَمَّا ظَهَر لِاَجلِهِ انشَقَ القَمَر
min makkatillamma dzohar liajlihin syaqqal qomar
Ketika di Makkah bulan tampak terbelah deminya (Muhammad SAW), 

وَافتخَرَت الُ مُضَر بِهِ عَلى كُلِّ الاَنَام
waf takhorot aalu mudhor bihi ala kullil anam
lalu kabilah Mudhar (kabilah Muhammad SAW) dibanggakan oleh seluruh manusia

يَاهَانَانَأ
ya hana na
Betapa beruntungnya kami

اَطيَبُ النَّاسِ خَلقًا وَاَجَلُّ النَّاسِ خُلُقُا
athyabunnasi kholqon wa ajallunnasi khuluqon
Beliau adalah manusia yang terbaik ciptaanNya, dan teragung akhlaknya

ذِكرُهُ غَربًا وَشَرقًا سَائِرٌ وَالحَمدُ لِله
dzikruhu ghorbaw wa syarqon saa iruw walhamdu lillah
Semua berzikir ke atasnya samada di barat atau di timur, segala puji hanya bagi Allah SWT

يَاهَنَانَا
ya hana na
Betapa beruntungnya kami

صَلُّوا عَلى خَيرِ الاَنَام المُصطَفَى بَدرِالتَّمَام
shollu a’la khoiril anami al musthofa badrittamami
Berselawatlah ke atas sebaik-baik manusia (Muhammad SAW) yang terpilih, sang bulan purnama

صَلُّوا عَلَيهِ وَسَلِّمُوا يَشفَع لَنَأ يَومَ الزِّحَام
shollu a’laihi wasallimu yasyfa’ lana yaumazzihami
Sampaikanlah salam kepadanya, moga diberi syafaat di hari kebangkitan

يَا هَنَانَا
ya hana na
Betapa beruntungnya kami

يَا هَنَانَا