Cool Blue Outer Glow Pointer

Thursday, October 31

Kata-kata


Super Spontan at Dewan Kenangan Sungai Petani

Assalamualaikum semua...
Nak ajak semua ke Dewan Kenangan Sungai Petani...
ada Live Super Spontan 2013... Esok 1 Nov 2013 Jam 10 malam...



Live kat Astro Warna juga :)



Tuesday, October 29

Spy Key Chain Camera For Sale


Spy Key Chain Camera


RM50

Postage + RM6 Semenanjung
+ RM9 Sabah, Sarawak, Labuan.



Introduction:
This is a truly useful dual-function item that can be used by anybody, anywhere! Place it on your desk, on a shelf, in the background close by - it is the perfect covert device to record footage! Easy to use and practical, this compact and pocket-sized device has been designed with maximum portability in mind so it fits unobtrusively anywhere. This Spy Camera is also a great portable video and photo recording tool for those people who work in the business, education, HR, security, media, press relations, tourism and related fields and may need to make quick, spontaneous video recordings.

Features:
External Memory: support the TF card from 4GB to 8GB
Internal Memory: No
High definition video with voice lets
Color Video and Audio Recording
Video AVI Format 720 x 480 High Resolution (30fps)
Photo JPEG Format 1280 x 1024 pixels
Playback video on your PC
Easy connection with PC/Laptops, no driver needed
Easy to use "One Touch" record button
USB Plug & Play Compatible
Built-in rechargeable high-capacity Lithium battery
Battery Type:High Capacity Polymer Li-ion Batter About Working 60-90Minutes 
Real time record any video and audio evidence instantaneously
Support system: Windows98SE/ME/2000XP/Vista/LINUX2.4 above and automatically distinguish operating system.
Dimension: 50 x 32 x 13mm

Package:
1 x Car key-Shaped Video Camera
1 x USB cable
1 x User guide




BBQ Grill For Sale


BBQ Grill




RM120 TERMASUK POS
SABAH. SARAWAK. LABUAN + RM10

Sesuai untuk sebarang aktiviti luar

Portable & foldable BBQ grill is really ideal for those who love outdoor activities & travelling.

Perfect for the lake or picnic. Take it anywhere you want!! 

New design of a briefcase! ( approx 45cm x 28cm x 8cm) make it easier to carry and your

travelling BBQ a success

FEATURES :-

big cooking space
Tuck N Carry lid lock allows for carrying
plated steel cooking grated
height adjustable cooking grated
comes with spatula and fork
turn lid cover into wind barrier


Monday, October 28

JOM BERZIKIR

Assalamualaikum & Selamat Pagi Semua... 
Apa kata sambil wat keje kita basahkan lidah dengan berzikir... 




Friday, October 25

Kelantan Waiting For Me!!



Assalamualaikum... wow bendera kelantan...hehehe
Hari ni nak bertolak ke Negeri Kelantan...
Harap² perjalanan berjalan lancar... Amin....

Kelantan waiting for me ya!!!
ada kenduri rumah saudara...
Admin bercuti 2 hari....hehe
kalau ada pesanan @ apa² boleh la tinggal kat Chatbox

Hadis

Assalamualaikum...

Hari ni tetiba terfikir nak update pasal hadis...
Duk tengok ramai sangat duk post potongan hadis²...
Korang main share je...ada tak kaji mana datangnya hadis tu...
mungkin sahih mungkin palsu...
Kalau yang sahih tu ramai orang amalkan dapat juga saham pahala....
Tapi kalau hadis tu palsu? saham dosa je dapat...
Sebab tu kalau ada baca potongan hadis saya hanya baca je...
nak share takut hadis tu palsu...
Apa pun untuk korang² semua... Hati² lah... 


Hadis kat atas saya berani share sebab duk dengar ceramah Ustaz Syed Norhisyam Al-Idrus
kat Tanyalah Ustaz TV9...





Thursday, October 24

INSKIL

Paling simple n penuh ngn isi.... -_-
Semak je mata tengok....


GERAI PAK CHOT

Selamat Petang....


Lost idea nak wat design petang² nih....

POPIA BASAH

Namecard popia basah...
Sesapa nak tempah call je... Simple design... 


Wednesday, October 23

Malam Anugerah

Design..design...design....



PROMOSI

Assalamualaikum....
Start update blog...huhu lama gak tak update....hehehe
bosan lak....


Tetiba mood nak blogging hilang...entah la napa...
adesss... Refresh Otak!!!! 

Friday, October 18

Hari Busy Dah Datang

Assalamualaikum semua....

Hari² busy dah semakin hampir.... blogwalking pun dah kurang....
apa pun tinggal lah jejak kat chat box tuh...
nanti saya akan balas balik kunjungan anda... :)


PORTABLE RICE COOKER FOR SALE


PORTABLE RICE COOKER


RM120.00 (termasuk pos semenanjung)
Sabah, Sarawak, Labuan + RM15.00

Features:
Can be used as a rice cooker and lunch box without mess (suitable for 2 pax consumption)
Cooks in about 15 to 20 minutes (vary on cooking capacity)
Make individual portions of one of the world's healthiest foods in minutes
Perfect to cook rice, noodles, porridge, make soups and stews, steam eggs, vegetables, fish and meat
Perfect to use at office, home or even for travel; cook and serve without mess
Portable and durable

Package includes:
1x outer pot
1x nonstick rice cooker pot
1x multipurpose food steamer container
1x rice scoop
1x power adaptor cable
1x user guide
Specifications:
Product dimension: 21cm x 15cm
Product weight: 1.3kg
Packaging dimension: 20cm x 18cm x 24.5cm
Voltage: 220V, 50Hz
Capacity: 1.1 Litre

Colours available: (will selected randomly)
- Green & White
- Red & White
- Black & White
Interior pot material: Non-stick aluminum

Thursday, October 17

Animal Multifunction Inflatable Pool For Sale


Animal Multifunction Inflatable Pool

RM350
Postage: Semenanjung + RM20
Sabah, Sarawak, Labuan + RM25

Size:
175 * 175 * 105CM

Storage capacity:
80% of the pool wall height 1800 liters

Product Weight:
Weight 5KG thickened
Material:
High-density thermal carbon resilient polymeric NON toxic PVC plastic,
0.22MM side walls and slides, 0.18MM backplane.

Implementation of the standards:
International GB-6675, U.S. ASTM F-963, European EN-71

Ages:
suitable age: >3 years old
(80% of children play alone safe water age, if accompanied by an adult or control into the pool of water,
depending on the circumstances relaxed life)

Product Configuration:
Exquisite box +
slippery slides Inflatable Basketball +
Professional repair kit (patches film + glue)

Sugar & Salt Lancarkan Kedai Dalam Talian!!

Assalamualaikum Semua!! 


Dengan ini saya Lancarkan Kedai Online Blogger Sugar & Salt...
Barangan yang dijual kat sini saya akan update dari semasa ke semasa mengikut kesempatan yang ada...
Sebarang pertanyaan boleh skype saya @taupun melalui email saya...

Tetiba rasa nak wat bisness online...apa pun saya perlukan sokongan rakan² blogger juga...
Semua ni adalah cadangan dari kakak² saya juga..
Harap² semua yang di rancang ni berjalan lancar... InsyaAllah..
Kalau ada cadangan atau teguran boleh direct terus ke email saya...





Acuan Telur Goreng Untuk Dijual



Acuan Telur Goreng

RM26.00
Pos semenanjung + RM6.00
Pos sabah, srawak, labuan + RM9.00

High quality
Shapes : Heart, Star, Round
Non-stick foodgrade silicone material
Heat resistant to +220 Deg.C
Microwave and dishwasher safe

Package includes:-
1 x Heart Egg Rings
1 x Star Egg Rings
1 x Round Egg Rings



BALL POOL FOR SALE

BALL POOL

Contains 1 pc pool & 75 colour ball

Suitable For up to 2 children



Weight per unit = 1.0 kgs

Weight per box = 1.6 kgs
Packing = 1 unit / box

Ball Pool Dimension
Width = 901mm
Height = 303mm

Price:
RM85.00 semenanjung Malaysia
sabah, sarawak, Labuan + RM12

BALL POOL RAINBOW FOR SALE

Assalamualaikum...

BALL POOL RAINBOW

Round ball pool with 100 colour ball

Suitable For age 3 to up


Weight per unit = 2.1 kgs
Weight per box = 2.6 kgs
Packing = 1 unit / box

Ball Pool Dimension
Width = 1220mm
Height = 810mm

Price termasuk pos:
RM150.00 semenanjung Malaysia
sabah, sarawak, Labuan + RM15

* Harga boleh dirunding lagi ^__^

Friday, October 11

Just Edit

Assalamualaikum...
Edit² lagu ni... walaupun lagu ni dah lama keluar tapi saya baru je dengar kat radio Nasional Klasik Fm semalam masa otw balik rumah... Sebelum masuk waktu isyak dorg akan spin lagu ni...



video


Tuesday, October 8

LOGO PHANTOM

Free Download Vector Phantom
Format .ai & .cdr



Hari ni paling sedey sebab akaun 4shared dah kena terminate.
Memang salah saya upload lagu copyright.
Kalau ada masalah nak download apa²
link dari blog ni boleh la bagi tau...
Rasanya mungkin logo² yang upload sblom ni pun 
ada masalah nak download tak leh..
Lepas ni kena lebih hati².... 

Monday, October 7

Do'a Memohon Cinta Allah s.w.t

Assalamualaikum...
apakata malam ni kita amalkan doa ni... Yang dikongsikan oleh Ustaz Syed Mohd Norhisyam al-Idrus kat facebook dia...




Sunday, October 6

Saturday, October 5

Design Lagu Rindukanlah - Encik Mimpi

Assalamualaikum....
hari ni tetiba lak rasa nak wat design untuk lirik lagu ni...
walaupun header dia amik dari google je...
kreditkan ke youtube EM jugak...hehe


Suka gak layan lagu ni.... :)



Giveaway Me & My Family 2013


Jalan² kat blog tadi... And jumpa giveaway ni kat blog sorg member...
Syarat² dia pun mudah je... Tak tggu dah.. Terus je Join... hehe


Tarikh tutup 2 November 2013
Jom Join skali... tekan banner!!

SATAY GRILL


PROMOT²

Bloger² area Sungai Petani mesti tau kat mana Pengkalan Ikan Bakar kan??
Satay pun dah ada jual.... Yang pasti tanpa kulit & lemak... selamat dimakan!!






Friday, October 4

Tanpa Nama a.k.a Anonymous


Assalamualaikum...
ada luahan tak puas hati sikit hari ni....sekarang ni saya dah ada blog yang setiap hari saya kunjung...
rajin jugak la tinggal komen tapi ada sorang anonymous ni tiba² sakit hati apa tah....

kalau budak² nakal, wat masalah...agak² la kan kita akan salahkan siapa ek? 
mesti yg pertama sebab mak ayah dia kan?
Tapi anonymous ni tak abis² salahkan kerajaan...Walau fanatik sangat dengan pr pun agak² la...
mmg la internet ni luas, kalau dak² kecik online...mak ayah kenalah pantau anak²...tapi kalau kat sekolah cikgu² la...Takkan kerajaan lak.... Haishhh...tak abis² politik...nonsense!! Walaupun saya tak suka kerajaan, tak la sampai budak² kecik wat salah pun nak salahkan kerajaan....

Sebarang Teguran @ Pendapat sila komen kat bawah....
Kalau salah bagitau...

TM oh TM


Pasal TM lak.... Line ni asyik² wat hal la pulak...kejap ada kejap tak da... adess....
macam biskut ChipsMore lak -_-
Selalu tak ada masalah pun...Nak wat keje pun menyakitkan hati....
Nak kata bill tak bayar? Bayar je... Haishhh....
Sabar² jugak.... Nasib baik cstmer hari ni bebaik...
Design terus confirm n tak ada banyak masalah...
Alhamdulillah.... 

Thursday, October 3

Lagu yang best layan PAGI² cam ni

Assalamualaikum semua...
untuk kembalikan mood berkerja pagi ni jom kita layan lagu nih...
walaupun lagu ni macam untuk budak² kecik....
Tapi best la...hehe

Bunny Party (English) - Schnuffel aka Snuggle Bunny singing the jamster bunny song

Baby Vuvu-Everybody Dance Now






Wednesday, October 2

Salam Oktober 2013

Pejam Celik Pejam Celik dah masuk pun bulan 10... Rasa cam kejap je....
Dunia²... Sementara je semua nih... Akan datang entah macam mana....
Taknak melalut banyak².... Saya suka membaca dari mengomen + menaip.... Sebab tu blog ni banyak dengan design² je... kalau ada singgah kat blog korang tuh.... just tinggal jejak kat chat box...hehe

Ada design 1 nih...dah macam orang teruk putus cintan....haha
apa pun layan dehhh!!! saja je layan memalam macam nih... 


kalau sapa yang terjaga tengah² malam tuh
wat la solat tahajjud dulu ye.... ^__^

Tuesday, October 1